Tudás-Híd projekt

Tudás-Híd projekt: híd a tudáshoz

Projekt azonosítószáma: TÁMOP-3.2.3.-08/1-2009-0043
Kedvezményezettek: Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület – a konzorcium vezetője; Bükkösdi Közösségfejlesztő Egyesület, Sásdi Általános Művelődési Központ – a konzorcium tagjai
Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 99.912.846 Ft
Közreműködő szervezet: Wekerle Sándor Alapkezelő
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projektpartnerek 2009. augusztus 1. és 2011. június 30. között valósíthatják meg a „Tudás-Híd” elnevezésű projektet, melynek segítségével jelentősen javulhatnak a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben élők felnőttképzési lehetőségei.
A projekt során akkreditált képző helyek jönnek létre, melyek alkalmasak arra, hogy a hátrányos helyzetű kistérségekben működő vállalkozások, munkavállalók és álláskeresők a lakóhelyükhöz közel juthassanak új, piacképes ismeretekhez, szakmákhoz és felnőttképzési szolgáltatás-csomagokhoz. A projekt egyik alapvető célja, a helyi viszonyokhoz alkalmazkodó, magas színvonalon működő képzőhelyek kialakítása, ahol azután olyan nem- formális képzések valamint szolgáltatások is hangsúlyos szerephez juthatnak majd, mint a számítástechnikai ismeretek, kommunikációs ismeretek, elektronikus ügyintézés és álláskeresési szolgáltatások.

„Gyakoroljuk” a felnőttképzési tevékenységet Sásdon

A 2010 augusztusának végén sikeresen befejeződött vidékmenedzseri tanfolyam volt az első azon kettő képzés közül, amelyek a Tudás-Híd projekt keretében valósít meg a Sásdi Általános Művelődési Központ. Várhatóan 2011 kora tavaszán, az európai számítógép-használói jogosítvány (ECDL) megszerzését célzó 160 órás tanfolyamot indítunk regisztrált munkanélküliek számára. A képzés helyszíne várhatóan már az intézmény jelenleg még épülő, új közösségi szárnya lesz.

Részben a kistérségi képzési igények felmérése, részben pedig az ECDL-tanfolyam résztvevőinek toborzása a célja annak az ingyenes felnőttképzési tanácsadási sorozatnak, amely folyamatosan zajlik.

Mindezekkel a projekt során egyelőre csupán „gyakoroljuk” azt a felnőttképzési tevékenységet, amely ilyen szervezettségben teljesen új profilt jelent számunkra. Az év elején először regisztrált felnőttképzési intézmény lettünk, legkésőbb a Tudás-Híd projekt 2011. június végére tervezett zárásáig pedig az intézményi akkreditáció megszerzése a cél. Amennyiben ez sikerül, jogosultak leszünk hazai és európai uniós felnőttképzési támogatások megszerzésére. Kedvező esetben tehát további, Sásdra vagy környékére hozott képzések megszervezésével szolgálhatunk ki helyben felmerülő igényeket, egyben egészíthetjük ki forrásokkal költségvetésünket.

Az intézményi akkreditáció megszerzésével párhuzamosan akkreditálni készülünk a projekt során megvalósított kettő képzési programot is. Így később olyan tanfolyamokat hirdethetünk, amelyek részvételi díjai mentesek az általános forgalmi adótól.

A projekt teljes költségvetésén belül a Sásdi Általános Művelődési Központ 25.014.440 forinttal gazdálkodhat úgy, hogy saját forrásaiból nem kell költenie a megvalósításra.

A kapcsolatfelvétel céljából kérjük, küldjön elektronikus levelet a felnottkepzes@sasdiamk.hu címre.